VARNOSTNE - PROTIVLOMNE  in UV ZAŠČITNE FOLIJE za objekte

External link opens in new tab or window

VARNOSTNA - PROTIVLOMNA FOLIJA – protivlomna zaščita stekel


Varnostna folija omogoči stekleni površini dodatno trdnost. Preprečuje namreč razsutje steklenih delčkov, ki nastanejo ob razbitju. Koščki stekla ostanejo na sami foliji in se ne razletijo po okolici, s tem prepreči telesne poškodbe in nemalokrat odvrne vlomilca od vloma, saj je oteženo razbitje stekla. Varnostna folija omogoča tudi toplotno zaščito saj kot toplotni izolator preprečuje pregrevanje notranjosti objekta s tem pa pripomore k učinkovitejši izrabi klimatske naprave.


Protivlomna zaščita je posebej priporočljiva za izložbena stekla, stekla na vhodnih vratih, steklene poslovne površine oz. za vsa stekla, kjer bi razbitje le tega povzročilo materialno škodo. Protivlomno folijo apliciramo na notranjo stran stekla pri tem pa je pogled v in z prostora nemoten.UV ZAŠČITNE FOLIJE za objekte


S termoreflektivnimi folijami preprečimo pregrevanje notranjosti prostora do 80% s tem se zagotovi učinkovitejša izraba klimatske naprave, zmanjšajo se stroški klimatizacije. Folija služi zmanjšanju neprijetnega bleščanja skozi stekleno površino. UV žarčenje se zmanjša do 99% s tem preprečimo bledenje in pregrevanje prostorov.


Količina zaustavljenih sončnih žarkov in s tem senčenja je odvisna od prepustnosti posamezne folije. Protisončne folije odbijejo tudi do 99% sončnih žarkov, pri tem pa ne vplivajo na pritok svetlobe  prostor.


Z namestitvijo zaščitnih folij  izboljšamo delovne pogoje v vaših poslovnih prostorih.